Members login
aanmelden

WIFS Historie

Een stukje geschiedenis van WIFS

WIFS is in 2009 opgericht door Nicolette Loonen, senior manager bij KPMG. Met een ruime ervaring als accountant in de financiële sector had zij veel financiële instellingen van binnen en van buiten gezien. In de discussie die in 2009 werd gevoerd over de oorzaken van de kredietcrisis verbaasde zij zich over de afwezigheid van vrouwen in het debat en de mate waarin de rol van vrouwen in deze sector onderbelicht bleef. Terwijl het juist haar stellige overtuiging was én is dat de dominantie van masculiene waarden er mede toe bijgedragen heeft dat er een voedingsbodem was voor de crisis. Haar droom was een netwerk op te zetten voor vrouwen in de financiële sector en hen zo een platform te bieden om te werken aan hun eigen empowerment en dat van andere vrouwen in het netwerk.

Op 23 september 2009 startte Nicolette een netwerkgroep op LinkedIn en binnen een half jaar waren al meer dan 500 vrouwen hierbij aangesloten. Na het overweldigende succes van het eerste congres op 11 juni 2010 bleek al snel dat het netwerk grote potentie had, en dus zocht Nicolette een aantal dames die haar zouden helpen om van WIFS een nog groter succes te maken.


Om het netwerk nog krachtiger en professioneler neer te zetten heeft het Bestuur besloten om een vereniging op te richten.  In het persbericht dat naar aanleiding van de oprichting van de vereniging werd uitgestuurd reageerde het bestuur als volgt: “Wij zijn zeer verheugd en trots een volgende fase in te gaan met WIFS. Wat ooit begon als een netwerkintiatief van en voor vrouwen is in korte tijd uitgegroeid tot een professionele vereniging. Wij hebben er vertrouwen in dat wij onze missie als vereniging in de toekomst nog veel beter kunnen volbrengen. Wij hopen dat de leden van de online community samen met ons de stap willen maken naar de volgende fase. Door de oprichting van de vereniging zal het netwerk nog veel krachtiger worden."

 

Het WIFS logo

Het logo van WIFS is niet zo maar een logo maar een symbool waar WIFS voor staat. De missie van WIFS is om de balans tussen masculiene en feminiene waarden in evenwicht te brengen, en dat doen wij door vrouwen met elkaar te verbinden en hen binnen ons netwerk de mogelijkheid te geven om kennis, ervaringen en kansen met elkaar te delen.  Hiermee versterken de vrouwen niet alleen zichzelf, maar ook de andere vrouwen in het netwerk. En dit alles met als resultaat dat nieuwe energie in de financiële sector zal ontstaan die nodig is om een verandering in deze sector teweeg te brengen.

De vier woorden waarmee de ambitie van WIFS het beste is samen te vatten zijn connect, share, empower en energize. De vier ringen van ons symbool staan voor deze kernwaarden:

  • De groene cirkel staat voor Connect. Groen staat voor groei, evenwicht, balans en betrouwbaarheid. Groei van een netwerk door nieuwe connecties aan te gaan, maar ook individuele groei.
  • De roze crikel staat voor Share. De kleur roze roept vaak een gevoel van vriendschap, vrouwelijkheid, waarheid, vertrouwen en zorg op.
  • De blauwe cirkel staat voor Empower. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met status, macht, wijsheid, intelligentie, maar ook rust en inspiratie.
  • De oranje cirkel staat voor Energize. Oranje staat voor energie, warmte, enthousiasme, creativiteit en optimisme.

De ringen staan dus op zichzelf maar vormen ook een geheel, dan zijn zij in verbinding en balans. En balans is hetgeen wij met WIFS willen bereiken. Daarnaast richten de ringen zich naar buiten, omdat WIFS een netwerk is dat een verbinding wil leggen naar de organisaties waar de leden werken en de financiële sector in zijn geheel. WIFS draagt haar missie dan ook actief naar buiten toe uit.

Maar kijk nog eens goed naar ons logo. Zie je al een vlinder? De vlinder staat symbool voor vernieuwing, door de ontpopping van een larve naar een schitterende creatie. Wanneer de leden van WIFS hun vleugels uitslaan, en in hun kracht staan, kunnen zij actief bijdragen aan een verandering in de financiële sector.