Members login
aanmelden

WIFS waarden

Het WIFS logo

Het logo van WIFS is niet zo maar een logo maar een symbool waar WIFS voor staat. De missie van WIFS is om de balans tussen masculiene en feminiene waarden in evenwicht te brengen, en dat doen wij door vrouwen met elkaar te verbinden en hen binnen ons netwerk de mogelijkheid te geven om kennis, ervaringen en kansen met elkaar te delen.  Hiermee versterken de vrouwen niet alleen zichzelf, maar ook de andere vrouwen in het netwerk. En dit alles met als resultaat dat nieuwe energie in de financiële sector zal ontstaan die nodig is om een verandering in deze sector teweeg te brengen.

De vier woorden waarmee de ambitie van WIFS het beste is samen te vatten zijn connect, share, empower en energize. De vier ringen van ons symbool staan voor deze kernwaarden:

  • De groene cirkel staat voor Connect. Groen staat voor groei, evenwicht, balans en betrouwbaarheid. Groei van een netwerk door nieuwe connecties aan te gaan, maar ook individuele groei.
  • De roze crikel staat voor Share. De kleur roze roept vaak een gevoel van vriendschap, vrouwelijkheid, waarheid, vertrouwen en zorg op.
  • De blauwe cirkel staat voor Empower. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met status, macht, wijsheid, intelligentie, maar ook rust en inspiratie.
  • De oranje cirkel staat voor Energize. Oranje staat voor energie, warmte, enthousiasme, creativiteit en optimisme.

De ringen staan dus op zichzelf maar vormen ook een geheel, dan zijn zij in verbinding en balans. En balans is hetgeen wij met WIFS willen bereiken. Daarnaast richten de ringen zich naar buiten, omdat WIFS een netwerk is dat een verbinding wil leggen naar de organisaties waar de leden werken en de financiële sector in zijn geheel. WIFS draagt haar missie dan ook actief naar buiten toe uit.

Maar kijk nog eens goed naar ons logo. Zie je al een vlinder? De vlinder staat symbool voor vernieuwing, door de ontpopping van een larve naar een schitterende creatie. Wanneer de leden van WIFS hun vleugels uitslaan, en in hun kracht staan, kunnen zij actief bijdragen aan een verandering in de financiële sector.