Members login
aanmelden

Korn Ferry

De ambitie om de waarde en succesvolle ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap met behulp van onderzoek te onderbouwen, die delen WIFS en Korn Ferry. Beide partijen zijn van mening dat de inzet van diversiteit en vrouwelijk talent zorgt voor een beter organisatieklimaat. En dat een beter organisatieklimaat een positieve bijdrage levert aan de uitdagingen waar de financiële sector voor staat.

Over Korn Ferry
Korn Ferry is een wereldwijd gerenommeerd adviesbureau voor mensen en organisaties. We helpen leiders en organisaties succesvol te zijn door het optimaal inzetten van talent, leiderschap en potentieel van mensen. Met 7.000 collega’s leveren we services via onze drie divisies: Korn Ferry Executive Search matcht talent en organisatie op Executive niveau, Korn Ferry Hay Group helpt organisaties met het ontwikkelen, aantrekken en belonen van werknemers om het bedrijfsresultaat te verhogen en Korn Ferry Futurestep levert professioneel talent dat impact heeft.

Onderzoek naar vrouwelijk leiderschap
WIFS en Korn Ferry startten begin 2016 met een onderzoek om uit te vinden wat de beste vrouwelijke leiders onderscheidt van andere (vrouwelijke en mannelijke) leiders. “Als Korn Ferry hebben we al veel onderzoek gedaan naar diversiteit”, aldus Madeline Dessing, Managing Director van Hay Group Benelux. “Daarbij hebben we vooral gekeken naar de kracht van de minderheid. Juist hun stem kan een verrijkend perspectief inbrengen”. Natalia Goncharova, bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie van WIFS, voegde daar aan toe dat het ontzettend belangrijk is én blijft om onderzoek te doen. “Wetenschap, en dus kennis, draagt ook bij aan diversiteit. Feiten helpen in deze discussie die vaak op basis van perceptie wordt gevoerd”.De overeenkomst werd ondertekend op het kantoor van SNS Bank N.V. in Utrecht, tijdens het laatste evenement dat WIFS in 2015 organiseerde met als thema ‘Hoe neem je jezelf mee op weg naar de RvB?’.