Members login
aanmelden

Topvrouwen.nl

Tijdens het WIFS-jaarcongres van 13 juni 2017 hebben WIFS en Topvrouwen.nl een samenwerkingsverband afgesloten.

Samen met Marry de Gaay-Fortman, voorzitter van de Stichting Topvrouwen werd de intentie verzegeld om elkaar actief te gaan steunen. Het samenwerkingsverband met Topvrouwen opent deuren voor WIFS-leden en ondersteunt ook het WIFS-gedachtengoed: meer zichtbaarheid en minder discussie op basis van perceptie.

_DSC6327.jpg

WIFS leden worden uitgenodigd om toe te treden tot de database Topvrouwen.nl met daarin de gegevens van vele vrouwen die al een topfunctie vervullen of dat ambiëren. Zélfs als je je niet direct op de transfermarkt wilt begeven.
Topvrouwen.nl heeft namelijk een duidelijke missie: de doorstroom van het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen versnellen. Van de database met meer dan 1.550 ambitieuze board ready-vrouwen belanden er velen op longlists en uiteindelijk in de boardroom.

Het toetreden tot de database van Topvrouwen.nl is dus niet alleen goed voor je eigen carrière, maar elke inschrijving dient een hoger doel: het ontkrachten van de mythe ‘dat er onvoldoende geschikte vrouwelijke kandidaten beschikbaar zijn voor topfuncties’. De macht van het getal maakt dat concerns en (non)executive bureaus niet langer wegkomen met longlists die voor minder dan de helft uit vrouwen bestaan. Daarmee is elke inschrijving belangrijk voor de bv Nederland. Help je als WIFS-lid mee om deze beeldvorming te veranderen?

Samen met WIFS zorgt Topvrouwen.nl ervoor dat topvrouwen in Nederland zichtbaar worden en stimuleren zij organisaties meer vrouwen in hun boardroom te benoemen.

 

LAATSTE NIEUWS EN ONTWIKKELINGEN