Members login
aanmelden

WIFS Fotograaf

WIFS-fotograaf Marianne Driessen

Ik ben Marianne Driessen, van origine bestuurskundige en ondernemer. Sinds mijn 24e geef ik leiding aan mijn eigen bedrijf, een onderzoeks- en trainingsbureau. Een paar jaar geleden heb ik een sabbatical genomen omdat ik me opnieuw wilde oriënteren op persoonlijk en zakelijk gebied. In die periode heb ik veel gereisd, allerlei nieuwe ontwikkelingen onderzocht, interessante mensen gesproken en een opleiding gevolgd. Ik wilde schrijven over wat ik allemaal meemaakte en leerde, en een eigen blog beginnen lag voor de hand. Daarvoor leek het me handig als ik zelf kon fotograferen en ik besloot een cursus te volgen.

Al snel bleek dat ik een talent heb voor het fotograferen van mensen. Inmiddels ben ik, naast mijn werk als consultant, ook fotograaf. Mijn specialisme is het maken van portretten van mensen voor wie het belangrijk is dat hun professionele kwaliteiten en persoonlijk leiderschap goed zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan ondernemers, (interim-) managers, therapeuten, coaches en directeuren.

Fotografie biedt me een nieuwe manier om een unieke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van organisaties en mensen. Door het maken van foto’s, maar ook door mensen helpen te reflecteren op de beelden waarmee ze communiceren. Hoe druk je je uit als mens en organisatie? Voor teksten ligt soms ieder woord op een goudschaaltje, maar voor beeld kiest men al snel een oud kiekje of wordt gebruik gemaakt van stockfoto’s. Maar beelden worden, onder andere door het gebruik van social media, steeds belangrijker. Een ‘leuke foto’ voldoet al lang niet meer; in beelden kunnen we op zoek naar verfijnde alternatieven voor woorden. Of zelfs naar iets dan in woorden moeilijk uitgedrukt kan worden.

WIFS is een bijzondere groep vrouwen die met belangrijke en actuele zaken bezig is: veranderingen in de financiële wereld en vrouwelijk leiderschap bijvoorbeeld. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.