Members login
aanmelden

Workshops jaarcongres 2017

Workshop1: Laat je sterke kanten zien (Zabeth van Veen van Imago Match)

Aantal deelnemers: 40 per workshop

Tijdstip eerste workshop: 14h15 – 15h15

Tijdstip tweede workshop: 15h45 - 16h40

Iedereen verdient het om het podium te pakken en gezien te worden. Ieder mens bezit unieke talenten en kwaliteiten en het is de kunst deze voelbaar, zichtbaar en authentiek te manifesteren.

Maar ziet een ander een ander ook wie jij bent? Hoe laat je dan zien wie je bent? Met alleen de inhoud kom je er immers niet? Zabeth van Veen geeft je in deze workshop guidelines voor jouw uiterlijke presentatie en non-verbale gedrag. Wat zijn jouw sterke kanten en hoe zorg je ervoor dat deze meer zichtbaar worden. Hoe wordt je dan zichtbaarder binnen jouw eigen organisatie en daarbuiten? Na afloop van de workshop weet je wat qua uiterlijk en non verbaal gedrag bij je past. Zodat je presentatie steviger en authentiek wordt.

Workshop 2: Jouw impact en talent versterken met kennis over non-verbale communicatie (Daniëlle Regnerij van INGEZICHT)

Aantal deelnemers: 20 per workshop

Tijdstip eerste workshop: 14h15 – 15h15

Tijdstip tweede workshop: 15h45 - 16h40

Over non-verbale communicatie valt een hoop te zeggen. Maar het gaat eigenlijk vooral om goed waarnemen. Als adviseur of manager ben jij dagelijks bezig invloed te verwerven om jouw doelstellingen te realiseren. Je bent deskundig. En dan toch zijn er die momenten dat je denkt: waarom lukte het niet in dat ene gesprek? Wat ging er mis? En waarom krijg je steeds diezelfde reactie, ondanks de andere insteek die je kiest. Van grote invloed zijn de non-verbale signalen die jij uitzendt en de non-verbale communicatie van anderen die jij onbewust oppikt. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft veel over het belang van deze communicatie onthuld. Daniëlle Regnerij heeft zich de afgelopen jaren, door middel van verschillende opleidingen, in non-verbale communicatie gespecialiseerd. Zij gaat in deze workshop de wetenschappelijke inzichten vertalen naar concrete adviezen, zodat je er meteen mee aan de slag kunt in jouw dagelijkse werkpraktijk.

Workshop 3: Spreken met impact (Nick Schoemaker van het Nederlands Debat Instituut)

Aantal deelnemers: 60 per workshop

Tijdstip eerste workshop: 14h15 – 15h15

Tijdstip tweede workshop: 15h45-16h40

Het congres staat in het teken van vrouwen die zichtbaar zijn en impact hebben. Om impact te hebben, moet je niet alleen zichtbaar zijn, maar vooral ook hoorbaar, een mening hebben. Een mening die je kort, krachtig en helder uiteen kan zetten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Zichtbaar zijn met hetgeen je zegt, anderen overtuigen? In een meeting, tijdens een overleg met een klant of de Raad van Bestuur? En hoe balanceer je tussen overtuigend spreken en de sympathiek overkomen, of hoeft dat niet? Met deze workshop ontwikkel je inzicht en persoonlijke groei in jouw overtuigingskracht. Vrouwen kiezen voor zekerheid met een goede voorbereiding, maar acteren daardoor minder snel. Met praktijkvoorbeelden, handige tips en tricks en oefenen kun je snel overgaan tot actie.

Workshop 4: Jouw mening over meer vrouwen naar de top (Helene Borgman van D&I Company)

Aantal deelnemers: 20 per workshop

Tijdstip eerste workshop: 14h15 – 15h15

Tijdstip tweede workshop: 15h45 - 16h40

In deze workshop gaan we aan de slag met discussies die binnen veel bedrijven nog volop spelen als het gaat om het stimuleren van vrouwelijk talent. Hoe ziet het diversiteitsbeleid in jouw omgeving er uit? Wat gebeurt er concreet? Wat werkt wel en wat werkt niet? Welke discussies kom jij tegen op de werkvloer of zakelijke werkomgeving? Wordt er nog gesproken over de excuustruus of is dat passé. Wat vind je er zelf van? En als je gevraagd wordt om je mening, welke positie neem je dan in? Zijn er zaken die anders mogen of vervult jouw bedrijf juist een voortrekkersrol? Wat zou je zelf (anders) kunnen doen om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp ? Na afloop van deze workshop heb je weer scherp wat jouw mening is als het gaat om genderdiversiteitsbeleid en welke concrete actie je zelf kunt nemen.

Workshop 5: Doorbreek patronen, vergroot je impact! (Judith de Venster van de Nederlandsche Bank)

Aantal deelnemers: 20 per workshop

Tijdstip eerste workshop: 14h15 – 15h15

Tijdstip tweede workshop: 15h45 - 16h40

Herken je dit? Je bent een professional, je werkt hard, je zet al je talenten in, maar je hebt niet de impact die je wilt hebben. Dan wordt het tijd om te vernieuwen, dingen anders te gaan doen, nieuw handelingsrepertoire te ontwikkelen. En dat is moeilijker dan je denkt! Je hebt je immers met je collega’s gedrag en werkwijzen eigen gemaakt, die vertrouwd voelen en waarmee je ook veel succes hebt gehad. En die ingesleten patronen zijn lastig te doorbreken, omdat je ze met elkaar in stand houdt. In deze workshop leer je om patronen te herkennen en begrijpen en krijg je handvatten om patronen te doorbreken. Judith de Venster heeft meegedaan aan het onderzoek naar gedragspatronen bij de Nederlandsche Bank en vertelt over haar ervaringen. Aan het eind van de workshop weet je meer over de hardnekkigheid van ingesleten patronen, maar heb je ook ideeën hoe je uit de groeven kunt stappen, zodat je meer zichtbaar wordt en impact hebt!

Workshop 6: Een nieuw gezicht,  een ander portret; tijd voor een fotoshoot! (Marianne Driessen, WIFS-fotograaf)

Aantal deelnemers: 6 per fotosessie

Tijdstip eerste fotosessie: 11h15-12h45

Tijdstip tweede fotosessie: 17h45 - 19h00

Marianne Driessen is de Wifs fotograaf. Zij is van origine bestuurskundige en ondernemer en heeft talent voor het fotograferen van mensen. Haar specialisme is het maken van portretten van mensen voor wie het belangrijk is dat hun professionele kwaliteiten en persoonlijk leiderschap goed zichtbaar zijn. Hoe goed zichtbaar ben jij eigenlijk op LinkedIn? Zijn jouw talenten en unieke eigenschappen herkenbaar op jouw foto? Marianne Driessen kan tijdens het congres in een kwartier een nieuwe portretfoto van je maken. Met het stellen van een paar gerichte vragen weet ze jouw kwaliteiten en waarden vast te leggen. Vooraf kun je zelf al nadenken over wat je wilt laten zien, wat je durft te laten zien en hoe belangrijk mooi zijn eigenlijk is.

De kosten bedragen EUR 37,50 incl. btw. Je kunt je inschrijven voor het ochtenddeel van 11.30-13.00 (6 mensen) of voor 17.30-19.00 (nog eens 6 mensen). De rest van de tijd fotografeert zij (in principe) het congres. Marianne neemt vervolgens contact met je op over het exacte moment.